Videoproduktion foregår også før og efter optagelserne

08 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan nok huske det som lille, at det var sjovest, når man skulle filme noget, og man planlagde ikke så meget, og hvis man skulle redigere optagelsen, så var det mere noget med at sætte scenerne sammen korrekt, så der var en handling.

Nu om dage med vores mobiltelefoner kan vi optage en video meget nemt, lave effekter på en brugervenlig måde og smide det op direkte.

Men det er jo noget helt andet, når man har at gøre med en professionel videooptagelse, og det gælder både fra de helt store spillefilm og så frem til, at man skal lave en kampagnefilm for et firma.

Her er det egentlig ikke så meget det med at optage, som der tager tid, da det er tiden før og efter, der optager den største plads.

videoproduktion

Videoproduktionen skal planlægges og redigeres efter

Det hele starter med en plan, og så skal der måske finansiering til at lave den ønskede produktion, som man skal ud at hente ind.

Så skal man finde ud af, hvor mange mennesker man skal bruge til den optagelse af dem, der skal være både bag og foran kameraet.

Hele opsætningen af produktionen skal nemlig spille så perfekt, at man faktisk bare får det hele til at spille på optagedagene, fordi man står på alt fra kulisser til makeup og alt det andet.

Så kommer det til redigeringen bagefter, og det kan tage lang tid, og man skal have gode programmer til det gøre den slags.

Måske skal videoen forbi et testpublikum, så man kan finde ud af, om man får budskabet igennem, og folk reagerer på den måde, som man gerne vil have dem til.

Så kan der være sådan noget med at promovere, at ens video snart kommer.

Der sker virkelig meget med sådan en videoproduktion før og efter selve optagelserne.

Flere Nyheder