Hvor meget gør du ud af at få noget ud af kurser?

13 januar 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

På nogle kurser føler man, at det er bidende nødvendigt, at man ikke kun gennemfører, men at man også gør det med bravur, for det kan betyde forskellen på, om man bliver færdiguddannet, kan få et job eller endda få lov til at fortsætter i ens abejdsposition.

Så kan man føle, der er meget på spil, og man forsøger næsten at være dengsen, der deltager (lidt for) meget i undervisningen og lave de ekstraopgaver, som man ellers ikke behøvede.

Men så er der de andre gange, hvor man føler, at man er blevet presset til at deltage i det her kursus, eller det er noget, som ens arbejdsplads har fundet på, at man skal deltage i, selvom man synes, det er spild af tid.

Måske finder man ud ad hen ad vejen, at man ikke kan bruge det her kursus til noget, eller at det ikke er godt nok; men det modsatte kan også ske: at man indser, man kan bruge det til mere, end hvad man regnede med.

image

Et godt kursus kan altid give dig noget 

For at være lidt filosofisk så kan man sige, at når man er til et kursus – om det er i et kursuslokale eller via onlineundervisning – så kan man ikke være andre steder end at deltage i det, og man før aldrig det øjeblik igen, om man glæder sig til kursusdagen eller ej.

Således kan man lige så godt prøve at få det bedste ud af det og deltage koncentreret, for udover at man kan blive (positivt) overrasket, så ender man med at nå i mål, og det kan være et brugbart mål, som man ikke kan undvære, der således hjælper en lang tid efter, om man er direkte bevidst om det eller ej.

Selvom man måske ikke husker kurset i detaljer, så sætter der sig som regel en del.