Her er en guide i hvad IR teknologi er

23 december 2019
Cecilie_Brandt

Teknologien de seneste par har udviklet sig markant. Det sker netop meget indenfor den moderne teknologi. Det har der gjort de seneste 30 år, hvor der stadig hver dag arbejdes på nye og eksisterende teknologier, der skal være med til at løse nogle af de udfordringer vi har til hverdag. Teknologi er og bliver vores bedste ven. Vi ser derfor flere nye produkter kommer til markedet for forbrugerne, som kan optimere og effektivisere deres hverdag gennem den nye teknologi. Der er derfor også mange nye fagtermer og forkortelser der ofte kommer med frem. Det er ikke altid lige nemt at huske, hvad de enkelte forkortelser står for. Det er derfor oftest kun dem mest anvendte forkortelser og fagtermer  vi kan huske. 

Hvad er IR Teknologi?

IR Teknologi er en forkortelse for infrarød. Det kan være at du er bekendt med det, da det er en gammel teknologi, som den dag i dag stadig bliver udviklet på og dermed anvendt i mange forskellige produkter på markedet. Det er en stråling, der blandt andet kan varme, tørre og overføre data. IR Teknologi er måske mest anvendt blandt forbrugerne i 90’erne, hvor blandt andet Nokia var fremme med deres mobiltelefoner. Det er blandt andet Nokia 3310 og 3210, som du måske husker hittede blandt de fleste mennesker rundt i hele verden. Dengang var det dyrt at overføre data til hinanden. Hvis man derfor skulle sende et billede eller en ringetone til hinanden, så gjorde man det ved hjælp fra infrarød stråling, som parrer de to mobiltelefoner. 

En af de virksomheder som siden 1988 har arbejdet og udviklet på IR teknologi er det anerkendte firma kaldet, Netek. Her kan du den dag i dag få hjælp til at integrere IR teknologi i et af dine eksisterende produkter eller, hvis du er ved at udvikle et nyt produkt på markedet.