Få dig en udenlandsk variant af dit domæne – eller flere

20 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Du har nok bemærket, at domæner kan slutte på mange forskellige endelser, og i Danmark benytter vi os af .dk, hvoraf man også kender “DK” fra de danske nummerplader.

Vil man så gerne ramme lidt bredere, så benytter man sig af .com som en mulighed, og så kan man vælge at bruge samme navn før slutningen, som man brugte ved .dk, men hvis det er et svært dansk ord med danske bogstaver såsom “æ,ø,å”, så bør man nok holde sig fra at gøre det.

Men er man forretningsdrivende med store armbevægelser, der gerne vil ekspandere til udlandene, så er det da bestemt en mulighed at gøre, at man tager det samme navn og så køber sig flere domæner med samme navn, men hvor endelsen er forskellig fra domæne til domæne.

Sæt trumf på med flere domæner til det samme foretagende

Men hvis man virkelig gerne vil ramme andre markeder, så opretter man nok afdelinger af ens forretningsforetagende i andre lande, hvor man så omdøber eller helt finder på et navn eller udtryk, der ræsonnerer bedre med kulturen og sproget dette sted.

Dette medfører så også, at man er nødt til at købe sig forskellige domæner til samme ombæring, og så skal man lidt håbe på, at de ønskede domæner er ledige, for ellers må man gå i tænkeboks med, hvad man ellers kan “oversætte” ens brand til på andre sprog.

Den udvidelse af ens forretningsimperium kan så fortsætte til mange lande, men måske skal man også lukke afdelinger ned, fordi de ikke fik den forventede succes, som man håbede på, og i den forbindelse bliver man så også nødt til at afmelde sig det bemeldte domæne.
Det giver mest mening.

Men ellers er det smart at komme helt i hus ved at have domæner til de forskellige afdelinger, som man har.